Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Adanada En İyi Boşanma Avukatını Nasıl Bulurum

Hayatımızda bazen her şey istediğimiz gibi gitmez. Büyük hayaller kurularak temeli atılan yuvalar, bazı zamanlarda taraflar arasında yaşanan anlaşmazlıklar nedeni ile evlilikler son buluyor. Bu zorlu süreci olabildiğince kolaylaştırmak, hızlandırmak ve bu süreçten daha az hasar alarak atlatabilirsiniz. Bu sürecin olabildiğince çabuk ve taraflar için olumlu bir şekilde çözülebilmesi için işini profesyonel bir şekilde yapan Adana boşanma avukatı ile çalışabilirsiniz. İşinde tecrübeli avukatlarımız, bu zorlu sürecin daha kolay bir şekilde çözümlenmesi için davasını sonuna kadar sahiplenerek en iyi şekilde müvekkilini savunması dava sürecini önemli ölçüde kısaltır. Avukatın iyi olması davanın kısa sürede sonuçlanmasına yardımcı olur.

 

  Adana’nın En İyi Boşanma Avukatı

  Adana’da görülen boşanma davalarında büyük bir özveri ile görev yapacak Adana boşanma avukatları bu zor ve psikolojik olarak sıkıntılı sürecin en kolay şekilde atlatılmasına yardımcı oluyor. Özellikle de çocuğu olan çiftlerin bu süreçte daha hassas davranması ve çocuğa bu zorlu süreci hissettirmeden dava sürecinin yürütülmesi gerekir. Boşanma davalarında taraflar, maddi ve manevi pek çok konuda anlaşma sağlayarak dava sürecinin önemli ölçüde kısalmasına yardımcı olur.

  Boşanma Davalarının Çeşitleri

  Boşanma davaları tarafların anlaşmalarına bağlı olarak iki çeşit olarak görülür.

Anlaşmalı boşanma davaları

Çekişmeli boşanma davaları

Anlaşmalı boşanma davalarında taraflar tüm maddi paylaşımlar, velayet paylaşımı, çocuğun ne zaman kimde kalacağı, mal paylaşımı gibi konuların hepsinde anlaşmış olurlar. Anlaşmalı boşanma davaları, bir ya da iki celsede sonuçlanır. Çekişmeli boşanma davaları ise, mal paylaşımı, birlikte edinilmiş malların akıbeti, velayet sorunu gibi pek çok konunun bir ya da birkaçında tarafların anlaşmaya varamaması sonucunda görülür. Bu davalar çekişmeli olarak yürütülür. Bu nedenle bu dava süreçleri uzun yıllar sürebilir. Bu davalarda tarafların anlaşmaya varamadığı konularda hakim karar verir.

  Dava Sürecini Etkileyen Durumlar

  Boşanma davalarının süresini uzatacak ya da kısaltacak konularda anlaşmaya varılması çok önemlidir. Avukatlar, tarafların hakkını savunmak, tüm dava süreçlerinin müvekkili lehine ilerlemesini sağlamak için dava dosyalarını büyük bir dikkatle inceler. Avukatlar, tüm davalarını, kendi davası gibi benimseyerek dava sürecinin kısalmasında büyük rol oynar. Çocuk kimde kalmak istediğini açıkça belirtebilecek yaşta ise, çocuğun beyanı da dikkate alınır.

  Avukatların Başarısını Etkileyen Faktörler

  Avukatların başarısı, kazandıkları davalarla doğru orantılıdır. Avukatınızın davalarda sizi en iyi şekilde temsil edebilmesi için istediğiniz her şeyi avukatınıza söylemeniz ve dava süreçleri için gerekli bilgileri ona vermeniz gerekir. Avukatınızdan hiçbir şey saklamamalı ve olabildiğince her şeyi olduğu gibi anlatmanız gerekir. Avukatlar, dava süreçlerinin kısalmasında önemli rol oynar. Avukatlar, dava için gerekli olan tüm bilgi ve belgeleri toplayarak davada müvekkilini en iyi şekilde savunmayı amaçlar. Adana’da görev yapan en iyi boşanma avukatları ile çalışmak ve bu zorlu süreci olabildiğince kısaltmak için bizimle iletişime geçebilirsiniz.