Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Boşanma Davasında Avukatın Rolü

Büyük mutluluk ve umutla başlayan evlilik adımları sonrasında bazen yaşanılan sorunlar yüzünden sonu mutsuz olarak bitmesi mümkün olmaktadır. Sağlıklı bir evlilik hem aile fertleri hem de gündelik yaşam için oldukça etkili bir faktör olmaktadır. Ancak taraflara ve eğer çocuk var ise çocuklara zarar vermeye başlayacak bir evlilik her yönü ile olumsuz yönde etkiler bırakmaya sebep olmaktadır. Boşanmaya karar verdikten sonra boşanma sürecinin sakin ve olumlu yönde ilerlemesi istenilen bir durum olmaktadır.

 Özellikle çekişmeli boşanma davaları oldukça gergin geçmekle birlikte özellikle çocuğu oldukça fazla etkileyen bir süreç olmaktadır. Boşanma sürecinin başarılı ve güvenilir şekilde yürütülmesi ve istenilen şekilde sonuç alması adına Adana boşanma avukatları hizmet vermektedir. Boşanma davalarında bilgi ve tecrübe oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Tüm bilgi ve tecrübeleri ile müvekkillerinin yararını gözeten Adana boşanma avukatı sürecin en kısa ve sakin şekilde sonuç alması için görev almaktadır.

Çekişmeli Boşanma Davası Nedir?

 Çekişmeli boşanma davası anlaşmalı boşanma davalarına kıyasla daha uzun ve zorlu şekilde yürütülen dava türü olmaktadır. Anlaşmalı boşanma davası dışında yer alan tüm boşanma davaları çekişmeli boşanma davası olarak yürütülmektedir Her tülü neden ile boşanmak isteyen çiftler arasında anlaşmazlığın bitmemesi, her iki tarafında isteklerinin mevcut olması boşanma davalarının sürecini ve sonucunu etkileyen en önemli faktör olmaktadır. Sürecin yürütülmesi ve delillerin toplanması ve doğru adil şekilde mahkemeye sunulması için Adana boşanma avukatları gerekli gayreti göstererek araştırma yapmaktadır. Birçok sebep anlaşmalı boşanma davası nedeni olmaktadır. Özellikle velayetin kimde kalacağı konusu çekişmeli boşanma davasına konu olmaktadır. Çekişmeli boşanma davasına ilişkin oldukça fazla deneyime sahip Adana boşanma avukatı bu konuda müvekkillerine gerekli yardımı göstermektedir.

Çekişmeli Boşanma Davasını Yürüten Mahkemeler

Davayı açan taraf ikametinin bulunduğu mahkemeye dava açma hakkına sahip olmaktadır. Aile mahkemesi çekişmeli boşanma davasına bakmaktadır. Boşanmak isteyen eşler son 6 ay içerisinde bulunduğu ikamete kayıtlı aile mahkemesinde dava açılma hakkına sahip olmaktadır. Dava açılması sürecinde yardımcı olan Adana boşanma avukatları tüm süreç boyunca gerekli takip ve işlem yürütülmesine katkı sağlamaktadır. Genel olarak boşanma davalarına bakmakla yetkili olan mahkeme aile mahkemesi olmaktadır.

Boşanma Davalarında Avukatın Rolü

 

Boşanma davalarında avukat mal paylaşımı, nafaka, maddi ve manevi tazminat ve velayet konularında gerekli savunma mekanizması olarak görev almaktadır. Avukatın hazırladığı savunma mahkemede oldukça etkili olmakla birlikte, yasalara uygun olacak şekilde isteklerin ve taleplerin yerine getirilmesi için müvekkilini doğru şekilde Adana boşanma avukatı temsil etmektedir. Hak kayıplarının önüne geçilmesi için avukat davada oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Özellikle kendi alanında gerekli bilgi birikimine ve deneyimine sahip olan avukatlar işini doğru ve adil şekilde yerine getirme konusunda oldukça başarılı ve güvenilir şekilde müvekkiline hizmet vermektedir.