Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Evlilik Sebebiyle İşten Ayrılırsam Kıdem Tazminatı Alabilir Miyim?

Kıdem tazminatı günümüzde işçi adına en önemli haklardan biridir. Bilindiği üzere kıdem tazminatı almak için çalışma süresinin en az 1 yıl olması koşulu vardır. 1 yılı dolduran kadınlar belli evlenmeleri durumunda işten ayrıldıklarında kıdem tazminatı alabilirler.Bu hakkın sadece kadınlara tanındığını belirtmek isteriz.

  • İş sözleşmesinin evlilik nedeni ile işçi tarafından feshi halinde (istifa), çalışma süresinin en az 1 yıl olması koşulu ile kıdem tazminatı hakkı doğmaktadır.
  •  Kadın işçinin evlendiği tarihten itibaren 1 yıl içinde iş sözleşmesini feshetmesi ve kıdem tazminatını işverenden talep etmesi gerekir. Bir yıllık sürenin başlangıç tarihi resmi nikahın yapıldığı gündür.

Bildirimleri usulüne uygun yapmanız ve tüm şartları sağlamanız halinde dahi, işverenler kıdem tazminatı vermek istemeyebilirler. Bu durumda  ve bu sırada işveren sizi başka bir bahane ile işten çıkartabilir. Bu durum sizin evlilik sebebiyle iş akdinizi fesih etmenizi engeller. 

Bu nedenlerle, evlilik halinde  iş akdinizi fesih edeceğinizde, bu durumu işvereninize bildirmeden önce iyi bir iş avukatına danışınız ve iş akdinizin bu yönde feshini avukat ve ihtarname yolu ile yapınız. İşverenler avukat vasıtası ile yapılan bu tarz hak taleplerini çoğu zaman geri çevirmezler.