Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

COVİD-19 NEDENİYLE DÜĞÜN SALONU SÖZLEŞMESİNİN İPTALİ VE PARA İADESİ ALMAK MÜMKÜNDÜR.

Dünya Sağlık Örgütü tarafından 11 Mart 2020 tarihinde pandemi  ilan edilen ve 2 Nisan 2020 tarihi itibariyle 205 ülkede 857.641 kişide görülen toplam 42.006 kişinin ölümüne yol açan yeni tip korona virüs (Covid-19) salgınının gündelik yaşam ve ekonomi üzerindeki etkilerini yaşamaktayız. Bilindiği üzere ülkemizce pandemi nedeniyle bir çok idari tedbir alınmıştır.


16.03.2020 tarihinde İç İşleri Bakanlığınca yayınlanan ;

81 ilde, tiyatro, sinema, gösteri merkezi, konser salonu, nişan/düğün salonu, çalgılı/müzikli lokanta/kafe, gazino, birahane, taverna, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, nargile salonu, nargile kafe, internet salonu, internet kafe, her türlü oyun salonları, her türlü kapalı çocuk oyun alanları (AVM ve lokanta içindekiler dahil), çay bahçesi, dernek lokalleri, lunapark, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, masaj salonu, SPA ve spor merkezlerinin faaliyetleri geçici bir süreliğine bugün saat 24:00 itibariyle durdurulacak.şeklindeki genelge ile Covid-19 Virüsü salgını nedeniyle nişan ve düğün salon organizasyonları iptal edilmiştir. Bu nedenle ise organizasyon sahibi olan çiftler bu süre zarfı boyunca düğün ve nişan etkinliklerini yapamaz duruma gelmiştir. Burada Borçlar Kanunu Hükümlerine göre sözleşmenin durumunu değerlendirmek icap eder.

Borçlar Kanunu sözleşmelerin ifa imkansızlığı ve ifa güçsüzlüğü halindeki durumunu kanuni olarak ortaya koymuştur. Mevzuata göre ; 


Evlenecek çiftler sözleşmeyi fesih ederek ;

düğün etkinliği için düğün salonlarına yapmışoldukları ödemelerin  iadesini talep edebiirler.

Yine sözleşmeye istinaden henüz ödenmemiş taksitler söz konusu ise

bu ödemeleri de  yapmayabilirler.


Bu durumda hukuk bürosu olarak organizasyon şirketlerine dayanaklarını ve yaptırımlarını belirtir şekilde ihtarname düzenleyip bu ihtarnameyi göndererek para iadesi ve geri kalan taksitlerin iptalini isteyebiliyoruz. Yine bununla birlikte müvekkiler adına iletişime geçiyoruz.

Organizasyon şirketi tarafından ihtarnameye itibar edilmemesi durumunda ise, Tüketici Hakem Heyetine yahut Tüketici Mahkemesi'ne başvururak ödenen paranın iadesini ve ödenmeyen taksitlerin iptalini sağlıyoruz.


Adana'da bu alanda hizmet vermekte olan hukuk büromuz, salgın sebebiyle düğün ve nişan salonlarının iptal ve para iadesi işlemlerini yürütmektedir. 


 

 

 



Devamı: https://www.uplifers.com/covid-19-nedeniyle-dugunu-iptal-olanlardan-misiniz-haklarinizi-biliyor-musunuz/#ixzz6MtsW67XMDüğün ve nişan organizasyonları için salon sahiplerine ödeme yapan ancak korona virüs (Covid-19) salgını nedeniyle etkinliği iptal etmek zorunda olan tüketicilerin haklarını anlatan Avukat Mehmet Harun Elçi, “Tüketiciler, salon etkinliği için yapmış oldukları ödemelerin kesintisiz şekilde kendilerine iadesini talep edebilecekleri gibi henüz ödenmemiş taksitler söz konusu ise ilgili ödemeleri de yapmaktan imtina edebilirler” dedi.


Covid - 19 Nedeniyle Düğün Salonu Ücret İadesi ve Sözleşme İptali Mümkündür!

Evlenecek çiftler düğün etkinliği için düğün salonlarına yapmış oldukları ödemelerin kesintisiz şekilde kendilerine iadesini talep edebilecekleri gibi henüz ödenmemiş taksitler söz konusu ise ilgili ödemeleri de yapmaktan imtina edebilirler.

#Düğünsalonuiptali


Adana Avukat Gökhan Er