Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Adana Ceza Avukatı Ücreti Ne Kadardır

Türk Hukuk sistemi birbirinden farklı dallara ayrılıyor. Bu dallardan birisi olan ceza davaları sıklıkla görülen davalar arasında yer alıyor. Ceza davalarının niteliğinin diğer davalara göre farklı olmasından dolayı dava süreci de diğer davalara göre daha uzun bir zaman dilimine yayılıyor. Ceza mahkemelerinde davaları olan kişiler ceza avukatları ile anlaşarak dava sürecini avukatlar aracılığı ile yerine getiriyorlar.

  Ceza Avukatı Ücretleri

  Birçok kişinin merak ettiği konuların başında adana ceza avukatı ücreti konusudur. Her dava için standart bir ceza avukatı ücreti mümkün olmuyor. Davadan davaya değişiklik göstermesinin ana nedeni davanın niteliği ve içerdiği konular anlamında az ya da çok olmasına bağlı olarak değişiklik gösteriyor.

  Ceza mahkemelerinde dosyaları olan kişiler kendileri için en uygun ceza avukatları ile anlaşarak öncelikle noter kanalı ile vekaletnamelerini ilgili avukatlara veriyorlar. Bu işlem sonrasında ilgili ceza avukatı müvekkillerine ait olan davalarda müdafi olarak girerek onlar adına mahkemede gerekli yasal işlemleri yerine getirebiliyorlar.

  Ceza Avukatı Ücretlerindeki Değişimin Nedenleri Nelerdir?

  Basit bir ceza davası ile kapsamlı bir ceza davası için adana ceza avukatı ücreti farklılık gösteriyor. Basit ceza davalarında tek bir konu hakkında yapılacak tahkikat olmasından dolayı dava sürecinin kısa sürede sonuçlanması beklendiğinden adana ceza avukatı ücreti de düşük oluyor. Ancak ceza davalarındaki konunun birden fazla olması ve tahkikatın uzun süreli bir zaman dilimine yayılması ceza avukatı ücretlerinin yükselmesine neden oluyor. Ceza davalarında tazminat unsurlarının oluşması durumunda kişilerin hem hapis cezaları hem de tazminat ile sonuçlanacak bir karara mahkum bırakılmaması için avukatların geniş kapsamlı çalışmalar yapması gerekiyor. Bu sürecin sıkıntılı bir süreç olmasının yanı sıra bilgi ve belge edinme gibi zahmetli bir sürecin yaşanmasından dolayı bu tür davalarda avukatlık ücretlerinin diğer davalara göre yüksek olduğu bilinen bir gerçek.

  Ceza Davalarındaki Temyiz Sürecinin Avukatlık Ücretlerine Etkisi

  Ceza davaları süreli hapis cezası ve adli para cezası olarak iki farklı sonuç müeyyidelerinden oluşuyor. Yerel mahkemenin vermiş olduğu gerekçeli kararda yazılı olan kararın temyiz edilmesi için 15 günlük bir süre söz konusu oluyor. Gerekçeli kararda süreli hapis cezası ya da adli para cezasına veya her ikisine hükmedilmiş ise yerel mahkemenin kararının bozulması için yargıtaya temyiz edilmesi gerekiyor.

  Ceza avukatları temyiz aşamasında davanın başından gerekçeli kararın verildiği tarihe kadar olan süre içerisinde mahkeme süreci ile yerel mahkemenin vermiş olduğu kararının kanunların hangi maddelerine göre bozulması gerektiğini tespit ederek 15 günlük yasal süre içerisinde yargıtaya temyiz eder.  Ceza davalarında bu süreçlerin diğer mahkemelerin süreçlerine göre daha kapsamlı olması avukatlık ücretlerinin de daha yüksek olmasına neden oluyor. Kişilerin avukatlık ücretleri konusunda dava öncesinde avukatlar ile detaylı bir görüşme yapması ilerleyen zamanda herhangi bir anlaşmazlığın çıkmaması için önemlidir.