Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Ceza Avukatı Ücreti Ne Kadar

Ağır ceza gerektiren suçtan yargılanan kişilerin, ceza avukatına ihtiyacı bulunmaktadır. Hırsızlık, gasp, yaralama, kasten adam öldürme ve cinayet gibi suçların aydınlatılması misyonunu üstlenen ceza avukatı, işin aslının ortaya çıkması için çalışmaktadır. Ağır ceza ile yargılanan kişiler savunmasını yapmak için bir avukata ihtiyaç duymakta ve ceza avukatı ücretleri ne kadar merak etmektedir.

  Ceza Avukatının Görevleri Nelerdir?

  Ağır cezalar, hukukun en hassas noktalarından biri olmakta ve bu davadan yargılanan kişilerin savunması da daha farklı olmaktadır. Kişi hak ve hürriyetlerini koruyucu bir savunma hazırlayan ceza avukatı, müvekkilini savunmak için ortaya delil koymak zorundadır. Ceza hukukuna detaylı bir şekilde hakim olan avukat, müvekkilinin beraat etmesi veya minimum ceza almasını sağlamaya çalışmaktadır.

  Ceza Avukatı Ne Kadar Ücret Talep Eder?

  Ciddi suçların görüldüğü davalara bakan ceza avukatı ücretleri diğer davalar göz önüne alındığında daha yüksektir. Genellikle tek celsede bitmeyen ve oldukça uzun süren ceza davalarında, tutukluma kararı çıkabileceği gibi tahliye gibi sonuçlar da elde edilebilmektedir. Alınan ceza veya tahliye, ceza avukatının savunması ile iç içedir. Talep edilen ücret, avukattan avukata değişiklik göstermektedir. Avukatın tecrübesi ve davanın türüne göre ceza avukatı ücretleri değişiklik göstermektedir. Davanın iyi bir seyirde sürmesini sağlayan ceza avukatı, müvekkili ile iyi bir şekilde iletişim kurmaktadır. Müvekkilini gereksiz suçlamalardan koruyan ceza avukatı, davanın seyri hakkında müvekkiline sürekli bilgi vermektedir.

  Ceza Avukatı Tutmak Zorunlu mudur?

  Ceza avukatı tutmak zorunlu olmasa da hak ve hürriyetlerdeki kayıpların önüne geçmek adına ceza avukatının tutulması önerilmektedir. Ağır ceza davası ile yargılanan bir tutuklunun, avukat tarafından savunulması zorunludur. Dava ile ilgili hayati önem taşıyan esasları inceleyen ceza avukatı, müvekkilinin hak kayıpları yaşamasını önlemektedir. Davanın son durumu ve delilleri ile ilgili müvekkiline detaylı bilgi veren ceza avukatı, profesyonel hukuki destek sağlamaktadır. İfade verme gibi durumlarda büyük avantaj sağlayan ceza avukatı, suçun sabit olduğu noktada en az ceza ile davanın sonuçlanması için çaba göstermektedir. Ceza avukatının hukuki bilgi ve deneyimi, davanın seyrini değiştirebilmektedir.

  Ceza Avukatı Tutmanın Avantajları Nelerdir?

  Dava ile ilgili nasıl bir yol izlenebileceğini planlayan ceza avukatı, en iyi sonucu almaya çalışmaktadır. Ceza avukatı, müvekkilinin kendisi ile paylaşmış olduğu bilgileri kimseyle paylaşmamakta ve saklamaktadır. Kişinin özgürlüğü söz konusu olduğundan ceza avukatı son derece önem arz etmektedir. Polis ifade alırken müvekkilinin yanında bulunan avukat, müvekkiline hukuki yardımda bulunmaktadır. Tutuklama kararı çıkması durumunda, avukat tutuklama kararına itiraz edebilmektedir. Müvekkilinin özgürlüğünü ilgilendiren her konuyla yakından ilgilenen avukat, müvekkili ile şeffaf bir ilişki yürütmektedir. Ceza avukatı tarafların yerine geçerek olay anlatımında bulunmasa da dava ile ilgili delilleri doğrudan anlatabilmektedir. Oldukça önemli suçlara dair savunma yapan ceza avukatı, güncel hukuki gelişmeleri yakından takip etmektedir.