Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Ceza Davası Nasıl Açılır

 Ceza davasının açılması için hizmet veren Adana avukatları suçun niteliğine bağlı olarak dava açılmasına karar vermektedir. Yakıntıya bağlı suçlarda mağdur, müşteki veyahut suçtan zarar gören taraftan yakıntı konusu alınmadıkça savcılık tarafından kendi kendine tahkikat yapılarak ceza davası açılması olası olmamaktadır. Ceza davası, bir iddia belgesi ile yetkili ve görevli mahkemede açılmaktadır. Savcılığın yakıntı üzerine, yakıntıyla alakası olmayan suçlarda otomatik olarak harekete geçerek suçun işlenip işlenmediği, suçun kimin tarafından işlendiği araştırma konusu arasında bulunmaktadır. Kanıtların toplanması, doğru bilgilerin mahkemeye aktarılması, savunmanın hazırlanması için Adana hukuk bürosu görev almaktadır. Ceza davaları oldukça geniş kapsamı geniş ve oldukça ehemmiyetli davalar olmakla beraber bu süreçte görev alan Adana avukatları ciddi oranda mesuliyet üstlenmektedir.

 Ne Kadar Müddette Ceza Davası Açılır?

 Bir suç nedeni ile şikayetçi olduktan sonra ceza davasının ne kadar müddet içinde açılacağı yapılan soruşturma işlemlerinin mahiyetine bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Şahit, maznun ve şikayetçi sayısının fazla olduğu vakitlerde bu nedene bağlı olarak müddet uzayabilir kısalabilir nitelikte olmaktadır. Diğer müesseselerden toplanan doküman ve bilgilerin varlığı ve bu bilgilerin mahkemeye sunulması açısından ihtiyaç duyulan araştırmayı Adana hukuk bürosu yapmaktadır. Vasati bir ceza davası süresi sualine yanıt olarak net olmamakla birlikte 6 ay içerisinde açılması ve yürütülmesi olası olmaktadır.

 Ceza Davalarında Arabuluculuk Olası müdür?

 

 Arabuluculuk, ceza davalarında değil de özel hukuk davaları konularında uygulanan mahkeme dışı bir uyuşmazlığın çözülmesi için uygulanmaktadır. Ceza davalarında uzlaştırma müessesesi yolu ile tarafların uzlaşmasına yönelik Adana avukatları görev almaktadır. Uzlaştırma yalnızca bir takım suçlarda olası olmaktadır. Asliye ceza mahkemesi yetkisine giren bir takım suçlarda uzlaşma tabi olmaktadır. Ancak bazı vaziyetlerde ağır ceza mahkemesinde suç niteliğinin değişmesi nedeni ile ceza dava dosyası uzlaştırma bürosuna gönderilmesi mümkün olmaktadır. Mahkemede avukatsız savunma bir hayli hakkın kaybına sebebiyet verebilmektedir. Bu yüzden kendisine özel bir ceza avukatı tutmak isteyen kişilerin alanında tecrübeli ve bilgili avukatları seçenek etmesi davanın seyrini pozitif istikamette değiştirecek nitelikte katkıları mevcut olmaktadır. .