Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Boşanma Avukatını Nasıl Bulabilirim

Büyük hayallerle kurulan yuvaların yıkılması ve boşanma kararı alınması zaten oldukça zorlu bir süreç yaşanmasına neden oluyor. Bu süreci daha rahat ve daha kısa sürede atlatmanız için iyi bir boşanma avukatına ihtiyacınız olacak. Sizin yerinize tüm dava işleyişi ve dava süreçleri ile yakından ilgilenen ve haklarınızı savunacak olan tecrübeli bir avukat ile çalışarak bu sancılı süreci daha hafif atlatabilirsiniz. Tecrübeli Adana boşanma avukatı ile çalışarak boşanma sürecini hızlandırabilir ve hukukun işleyişini lehinize çevirebilirsiniz.

 Boşanma Sürecini Kısaltan Etkenler

 Boşanma davasında tarafların anlaşma durumuna göre boşanma süreci uzayıp kısar. Boşanma davalarının işleyişinde önemli bir role sahip olan avukatlar da boşanma davalarının en kısa zaman içinde sonuçlanmasına yardımcı olur. Boşanma davasında görev yapan ve hukukun işleyişini sağlayan adana boşanma avukatları tecrübeleri, bilgi ve birikimleri ile her dava oturumunda yanınızda olacak. Boşanma davalarında avukatlar, öncelikle müvekkili ile görüşür ve dava sonucundan ne beklediğini, neden boşanmak istediğini tüm detayları ile öğrenmek ister. Daha sonra elde ettiği bilgi ve belgelerle müvekkilinin tüm haklarını davalarda savunmayı amaçlar. Boşanma avukatlarının asıl amacı, boşanma davasının en kısa süre içinde müvekkilinin lehine sonuçlandırılmasıdır.

 Adana En İyi Boşanma Avukatı

 Adana’da görev yapan tecrübeli ve yetenekli boşanma avukatları ile çalışarak boşanma sürecini önemli ölçüde kısaltabilirsiniz. Boşanma davalarında mal paylaşımı, tazminat, velayet sorunları, çocukla görüşme gün ve saatleri ve daha pek çok konu görüşülür. Bu nedenle avukatlar, öncelikle müvekkilleri ile görüşme yapar ve müvekkilin taleplerine göre bir yol izler. Her davada olduğu gibi boşanma davalarında da bilgi ve belgelerin çokluğu önemlidir. Bu nedenle avukatlarınıza tüm olayları bütün çıplaklığı ile anlatmanız ve taleplerinizi açıkça belirtmeniz gerekir.

 Boşanma Davalarındaki Süreç

 Eşlerden birinin yaşanan anlaşmazlıklar sonucunda mahkemeye başvurması sonucunda boşanma süreci başlamış oluyor. Boşanma davaları zorlu ve yorucu bir süreci de beraberinde getirir. Psikolojik olarak tarafları çok yıpratan bu sürecin olabildiğince daha kısa bir süre içinde daha kolay atlatılması için avukatlara büyük bir iş düşüyor. Boşanma davalarında çocukların zarar görmemesi en dikkat edilmesi gereken konudur. Bu konuda tarafların oldukça hassas davranması gerekir. Çocukların psikolojisi dava süreci boyunca yakından takip edilmek ve çocukları bu duruma alıştırmak gerekir.

 Boşanma Davası Çeşitleri

 Avukatınızın iyi olması dava sürecinin önemli ölçüde kısaltılmasını sağlar. İki çeşit boşanma davası çeşidi vardır. Bunlar;

Anlaşmalı Boşanma Davaları: Bu boşanma davasında eşler mal paylaşımı, nafaka, velayet davası ve tazminat gibi tüm konularda anlaşmaya varmıştır. Bu davalar anlaşmalı olduğu için diğer davalara göre daha kısa süre içinde çözülür.

 

Çekişmeli Boşanma Davaları: Bu davalarda boşanmanın temel sorunlarından olan nafaka, tazminat ve velayet gibi konuların en az birinde anlaşmaya varamadıysa çekişmeli boşanma davası görülür