Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

ADANA HIRSIZLIK SUÇU - HIRSIZLIK SUÇU CEZASI - ADANA CEZA AVUKATI

HIRSIZLIK SUÇU NEDİR ? HIRSIZLIK SUÇUNUN CEZASI NEDİR ? 

Hırsızlık suçu, başkasının zilyedi olduğu taşınır bir malı zilyedin rızası olmadan ve kendisine veya başkasına yarar sağlamak amacıyla bulunduğu yerden alınması olayı ile  meydana gelir. TCK 141-147 maddelerinde düzenlenmiştir.  

İlgili düzenlemeye göre basit hırsızlık suçunun cezası, 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıdır. 

HIRSIZLIK SUÇU ŞİKAYETE TABİ Mİ ? 

Hırsızlık suçunun basit veya nitelikli tüm şekilleri resen soruşturulan (şikayete tabi olmayan)  suçlardandır. Hırsızlık suçu, takibi şikayete bağlı suçlar arasında olmadığından, herhangi bir şikayet süresi de bulunmamaktadır. Bu durumda hırsızlık suçunun soruşturulması için dava zamanaşımı süresi baz alınmalıdır. İş bu süre de hırsızlık suçunun en basit halinde bile 8 yıldır. 

HIRSIZLIK SUÇU UZLAŞTIRMAYA TABİ Mİ ? 

TCK madde 141 ile düzenleme altına alınan hırsızlık suçunun basit hali, uzlaştırmaya tabi suçlar kategorisindedir. Yani, basit hırsızlık suçunun soruşturma ve kovuşturmasının devamı için öncelikle taraflar arasında uzlaştırma prosedürünün uygulanmasını gerekir. Aksi halde, suçun soruşturulması veya kovuşturulması mümkün değildir.  

Son zamanlarda Adana'da artan hırsızlık suçlarının soruşturulması ve kovuşturulması aşamalarında uzman ceza avukatlarından bilgi ve hukuki yardım almanız hak kaybına uğramamanız açısından faydanıza olacaktır.  

ADANA CEZA AVUKATI GÖKHAN ER

www.avgokhaner.com