Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

İş Mahkemesinde Görülen Davalar Nelerdir

İş ve çalışma hayatını düzenleyen kanunların tamamına iş hukuku ismi verilmektedir. İşveren ve işçi arasındaki konuları ele alan, haklarını savunan ve aracılık görevi gören iş hukuku hem işçinin hem de işverenin haklarını ele alan ve koruyan kanun olmaktadır. İş hukukun en önemli özelliklerinden biri de işçi haklarının korunması maddeleri olmaktadır. İş hukukuna ilişkin yasal maddeleri ele alan ve gerekli olduğu zaman iş davaları açılması konusunda hizmetleri mevcut olan Adana hukuk büroları arayışında olan kişilerin en doğru tercihi olacak birçok hukuk bürosu yer almaktadır. İş Hukuku dalı oldukça önemli olmakla birlikte bu konuda yaşanılan olaylarda her iki tarafında haklarını koruyan ve olumlu sonuçlar elde etmek adına oldukça başarılı birçok hukuk hizmetleri bünyesindeki hizmetler arasında yer almaktadır.

 İş Hukuku Özellikleri Nelerdir?

İşveren tarafından işçinin haklarının korunması ve emeğinin karşılığını eşit ve adaletli şekilde verilmesi adına maddeler ve yasalar yer almaktadır.

İş hukukunda genel olarak işveren rolü ön planda yer almaktadır

İş Davası Nasıl Açılır?

 Bir işverene bağlı olarak sigortalı olarak çalışanların tanımı işçi olarak yapılmaktadır. İş davaları iş mahkemesi tarafından bakılmakta ve takibi yapılmaktadır. Asliye hukuk mahkemesi iş mahkemesi sıfatıyla davalarına bakmaktadır. İş mahkemelerinde bakılacak davalarda gerçek ya da tüzel kişilerin dava açmaya yönelik dilekçe verilmesine yönelik işlem başlamaktadır.

 İş Mahkemesi Davaları Kapsamında Yer Alan Konular Nelerdir?

 İşçi ile işveren arasında oluşan uyuşmazlıklar da iş davası yer almaktadır. İşyerinde meydana gelen iş kazalarından doğan maddi ya da manevi zararların karşılanması adına davalar açılmaktadır. Kıdem tazminatı ve benzeri tazminat davaları da iş hukuku ve mahkemesi kapsamında yer almaktadır. İş davası adliyeden adliyeye ya da mahkemeden mahkemeye değişkenlik göstermekle birlikte davanın süresi yıllar sürebileceği gibi çok kısa sürede de sonuç alabilmektedir. Bu dava sürecinde tespitlerin doğru ve yerinde yapılması oldukça fazla önem teşkil etmektedir. İş davalarında avukatlık zorunluluğu olmadığı gibi alanında başarılı ve tecrübeli bir avukat ile davanın seyri oldukça fazla değişkenlik gösterebilmektedir. Bu nedenle iş davaları ile ilgili konularda danışmanlık hizmetleri almak için Adana en iyi avukat arayışında olan kişiler için alanında oldukça başarılı ve güvenilir avukatlar görev almaktadır.

 İş Mahkemesinde Görülen Davalar Nelerdir?

Kıdem Tazminatı

İşe İade

Genel Tatil Alacakları

Hafta Tatili Alacakları

Ücret Alacakları

Fazla Mesai Alacakları

Yıllık İzin Alacakları

İşe İade Davası Nasıl Açılır?

 İşe iade davası iş sözleşmesinin sebepsiz yere veya geçersiz olan bir sebepten dolayı fesih edilmesi sonucunda işçinin dava açma hakkına sahip olduğu bir konu olmaktadır. Haksız yapılan işten çıkarmalarda haklarının korunması adına işe iade davası açılması için Adana hukuk büroları konusunda birçok başarılı avukat danışmanlık hizmetleri sunmaktadır.