Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Boşanma Avukatı Neden Gereklidir

Boşanma süreci zor ve sıkıntılı bir süreçtir. Bu sürecin daha kolay atlatılması ve tarafların daha az zarar görerek bu süreci atlatması için işinde başarılı ve tecrübeli adana boşanma avukatı ile çalışabilirsiniz. Boşanma avukatınız ne kadar iyi ise sizi mahkemede bir o kadar iyi savunabilir. Avukatlar, tüm davaları kendi davası gibi görerek dava sürecinin kısalmasında önemli bir rol oynuyor. Boşanacak tarafların bir de müşterek çocuğu var ise, çocuğun bu süreçten en az hasarla çıkması ve daha az etkilenmesi birinci amaç olmalıdır.

 İyi Bir Boşanma Avukatı Neden Tutmalıyım?

 İyi bit boşanma avukatı, boşanma davasının görülme sürecini önemli ölçüde kısaltır. Davanın işleyişini ve süreçlerini büyük bir ilgi ile takip eden avukatınızın olması, bu sürecin daha kolay geçmesini sağlar. Avukatlarınız sizi vekaletname davada yer alarak sizin tüm maddi ve manevi haklarınızı korumaya ve savunmaya çalışır. Bu nedenle davaya iştirak edemeyeceğiniz durumlarda sizi en iyi şekilde adana boşanma avukatları temsil edecektir. İyi bir boşanma avukatı ile anlaşarak bu zorlu boşanma sürecini kolaylaştırabilirsiniz.

 Boşanma Davasında Görüşülen Konular

 Boşanma davasında görüşülen konular arasında velayet davası, tazminat davası, mal paylaşımı, nafaka gibi çok önemli maddi ve manevi tüm konular görüşülerek karara bağlanır. Tarafların bu konularda anlaşmaya varması üzerine anlaşmalı boşanma davası yürütülür ve bu dava çok kısa bir süre içinde sonuçlanır. Tüm bu konularda anlaşmaya varılamaması durumunda ise, çekilmeli boşanma davası yürütülür. Taraflar arasında ortak bir noktaya barışıncaya kadar ve hakim tarafından net bir karar verilinceye kadar bu dava yürütülür.

 Boşanma Davası Ne Kadar Sürer?

 Boşanma davaları, avukatınızın sizi temsil edebilme yeteneği, boşanma davasının türü, anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davalarında süreler değişiklik gösterir. Anlaşmalı boşanma davaları, tarafların anlaşmaları üzerine yürütüldüğü için bir ya da birkaç celsede sonuçlanır. Çekişmeli boşanma davalarında ise, bu süre davayı etkileyen diğer unsurlara göre değişir. Bu davalar bazen birkaç yıl boyunca sürebilir. Boşanma davasının süreci, tarafların anlaşmasına, avukatın savunma becerisine ve karatlaştırılması gereken konuların sayısına bağlıdır.

 Boşanma Davalarında Velayet Sorunu

 

 Boşanma davalarında görülen en önemli sorun velayet davasıdır. Bu dava sonucuna göre çocuğun kimde kalacağı, diğer tarafın hangi günlerde çocuğu görebileceği ve üzerindeki hak ve görev paylaşımları bu davalar sonucunda kararlaştırılır. Bu sürecin çocuğun psikolojisini etkilememesi için çok dikkatli bir şekilde yürütülmesi gerekir. Çocuk üzerinde tarafların anlaşmaya varması ile bu süreç daha kolay bir hale gelebilir. Velayet davasında çocuğu her iki tarafın da rahat görebileceği ve çocukla yeterli vakit geçirebileceği şeklinde karar verilmesi gerekir. Bu nedenle taraflar dinlenir ve bunun sonucunda bir karara varılarak çocuğun velayetinin kimde kalacağı belirlenir. Bu nedenle bu davalar, boşanma davası içinde görüşülen en önemli konular arasında yer alır.