Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Kira Tespit Davası Nedir

Kira davası, kiracı ya da evini kiraya veren kişinin kira bedelinin tespit edilmesi için mahkemeye başvurarak açtığı bir tespit davası olmaktadır. Kiracı tarafından ya da kira veren kişi tarafından hakların ve kuralların belli olması, adil şekilde yerine getirilmesi için yapılan kira sözleşmesi kira davalarına konu olmaktadır. Kira miktarının doğru belirlenmesi ve sözleşmede belli edilmesi gerekli hale gelmektedir. Kira miktarını belirlemede bir sınır ya da kural mevcut değildir. Kira sözleşmesinde tek taraflı sözleşmesi maddesini değiştirme imkanı yoktur. Fakat konutu kiraya veren kişi kira süresi tamamlandıktan sonra çok yüksek miktarda zam yaparsa bu kiracıyı mağdur edecek bir konu olmakta ve bu durumda kira tespit davası açılması mümkün olmaktadır. Kira tespit davası Adana hukuk büroları hizmet vermektedir.

 Kira Tespit Davası Nasıl Açılır?

 Kira tespit davası, kira konusu olan konutun bulunduğu adrese ilişkin Sulh Hukuk Mahkemesine ve kira süresi boyunca dava açılması mümkün olmaktadır. Kiracıyı koruyacak bir dava olsa bile kira tespit davası kira veren kişi tarafından da açılması mümkün olmaktadır. Mahkeme tarafından kira tespit davasının yürütülmesi için davacının hukuk yönünden bir yararının gözetilmesi durumu gerekmektedir. Dava açılması için gerekli başvurunun yapılması adına Adana en iyi avukat görevini yerine getiren kişiler yer almaktadır. Dava açılması sürecinin başlangıcı mahkemeye dilekçe verilmesi ile başlamaktadır. Dilekçe hazırlanması için Adana hukuk büroları müvekkillerine yardımcı olmaktadır.

 Kira Tespit Davasını Kimler Açabilir?

 Kira tespit davasını kural olarak açacak kişi kiracı olmaktadır. Ancak konutunu kiraya veren kişi eğer zarara uğramış ise kira davası açma hakkına sahip olmaktadır. Eğer kira sözleşmesinde birden fazla kiracı mevcut ise davayı birlikte açmaları zorunlu olmaktadır. Aynı şekilde kiraya veren kişiler birden fazla kişiler ise yine mahkemeye birlikte başvuru yapılması zorunlu olmaktadır. Kira davası nasıl açılır ve nasıl sonuçlanır sorularına ilişkin tüm bilgi ve hizmetler Adana hukuk büroları tarafından sunulmaktadır. Günlük yaşamda sık sık karşılaşılan bir dava türü olan kira tespit davası oldukça önemli bir dava türü olmakla birlikte bilgili ve tecrübeli Adana en iyi avukat tarafından dava açılması oldukça fazla önemli bir faktör olmaktadır.

 Kira Tespit Davası Açma Şartları Nelerdir?

Kira tespit davası açılması için sözleşme oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Yazılı olarak hazırlanan sözleşme dışında sözlü olarak da belirlenen sözleşme oldukça önemli bir faktör olmaktadır.

Davacının dava açmada hukuki bir yararı mevcut olması şartı bulunmaktadır.

Zaman ve mahkeme unsurlarının belirlenmesi zorunlu olmaktadır.

Tarafların bulunması şartı mevcut olmaktadır. Taraflar arasında kiracı, kiraya veren ve malik yer almaktadır. Eğer taraflardan birisi dahi vefat etmiş ise mirasçıların bulunması dava açılması için zorunlu bir unsur olmaktadır.

Kira Bedeli Nasıl Belirlenir?

 Kira bedeli taraflar arasında hazırlanan sözleşmeye göre şekil almaktadır. Sözleşme hazırlanması için Adana en iyi avukat olarak hizmetler mevcut olmaktadır.