Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Velayet Davası Nedir Nasil Açılır

Reşit olmayan çocukların velayet hakkı anne ve babaya ait olmaktadır. Yasal sebep olmadıkça velayet anne ve baba dışında kimseye bırakılmamaktadır. Çiftlerin boşanması halinde çocuğun maddi ve manevi her türlü ihtiyaç ve istekleri ile yararının gözetilmesi için mahkeme velayet konusunda en doğru kararı vermektedir. Velayetin kime bırakılacağı konusunu etkileyen birçok faktör mevcut olmaktadır. Davanın açılmasına ilişkin tüm düzenlemeler ve başvuruları müvekkilleri adına adana boşanma avukatı yapmaktadır. Alanında uzman ve gerekli bilgi birikimine sahip adana boşanma avukatları ilgili mahkemeye gerekli başvuruyu yaparak süreci başlatmaktadır.

 Velayet Kapsamı Nedir?

 Anne ve baba çocuğun bakım ve eğitimi ile menfaati göz önünde bulundurarak gerekli kararları almak ve uygulama yetki ve görevine sahip olmaktadır. Reşit olana kadar çocuğu korumak, ihtiyaçlarını karşılamak ve geleceğini daha iyi olması adına kararlar verme yetkisine sahip olmaktadır. Boşanma sürecinde çocuğun bu süreci en az sorunla atlaması ruhsal yönden oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Dava sürecinde anne ve baba velayeti alma talebinde bulunmaktadır. Bun sürecin daha sağlıklı ve olumlu sonuç ile sonuçlanması adına adana boşanma avukatı görev almaktadır.

Velayet Davası Nedir?

 Çocuğun velayeti kendisinde olmayan tarafın karşı tarafa açtığı bir aile hukuku davası türü olmaktadır. Velayet davası aile mahkemesinde görülen dava türleri olmaktadır. Velayet aynı zamanda çocuğun haklarını, kişiliklerini, ödevlerini ve bakımlarını üstlenmek konusu olmaktadır. Çocuğun daha sağlıklı ve mutlu bir ortamda büyümesi, geleceğinin daha başarılı ve güvenilir bir hayatı olması için velayetin anne ya da babada kalması konusu oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Evlilik devam ettiği sürece velayet ortak olarak birlikte kullanılmakla birlikte boşanma konusunda gerekli kararı mahkeme vermektedir. Davanın sürecini değiştirecek delil ve tespitlerin doğru ve yerinde kullanılması adana boşanma avukatları ile mahkeme arasında aracılık görevi görmektedir. Kısaca toparlamak gerekir ise velayet davasında en önem verilen konu çocuğun menfaati ve yararı olmaktadır. Boşanma ve velayet konularına bakan avukatlar genelde boşanma avukatı olarak bilinmekte ve aile hukuku kapsamında yer alan tüm davalarda adana boşanma avukatları görev almaktadır.

 Velayet Davasında Etkili Olan Faktörler Nelerdir?

Çocuğun Yaşı, Velayetin verileceği tarafın maddi ve manevi çocuğa sunacakları unsur, Eğer çocuk kendini ifade edebiliyorsa görüşünü bildirmesi konuları göz önünde bulundurarak karar verilmektedir.

Velayet Davası Nasıl Açılır?

  Velayet davasında yetkili mahkeme davalının yerleşim yerinde bulunan mahkeme olmaktadır. Dava anne ya da baba tarafından açılmaktadır. Velayet davalarında mutlaka uzman görüşü alınmaktadır. Ayrıca çocuğun yaşı yeterli ise görüşüne başvurulmaktadır. Belli bir süreye tabi olmayan velayet davaları davanın seyrine göre değişkenlik göstermektedir. Burada önemli olan konu velayet davası adana boşanma avukatı aracılığı ile açılması halinde gerekli ve doğru sebeplerin var olup olmadığı konusu olmaktadır. Ayrıca velayet hakkının verilmesi halinde bu hakkın doğru kullanılıp kullanılmadığı konusu oldukça fazla önem teşkil etmektedir.