Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Kaza Tazminatı Nasıl Alınır

Kişiler hayatlarının bir kısmını çalışmaya ayırmaktadır. Araç almak kişisel bir tercihtir. Vasıta, kullanmak kimi kişiler için, meslektir. Sivil hayat, ulaşımları için araba alıp kullanır. Araç hayatımızın belirli bir kısmını kolaylaştırır. Süreç içerisinde yapılan araç kazaları için hukuk prosedürleri gelişmiştir.

 Araç Değer Kaybı Tazminatı Nedir?

  Yeni araç ve ikinci el araç kişiler tarafından alınmaktadır. Araç almak bir maddi yeterlilik gerektirmektedir. Araç piyasası, borsa değerlerine göre değişim gösterir. Arabaların, alındıktan sonra y kaza yapması ve deformasyona uğramasına göre fiyat düşüşü söz konusu olur. Kaza yapan araç yeniden eski formuna dönmesi için, onarım yapılması gerekir. Onarım yapılmış olsa bile aracın, hasar kaydı, değişeni, boyalı olup olmaması değerini düşürür. Kişi, yapılan kaza da suçlu taraf değilse, araç değer kaybı tazminatı için sigorta şirketlerine başvurmayı hak eder.

  Araç Değer Kaybı Tazminatı Hangi Şartlarda Alınır?

Km, aracın, halk arasında bini diye tabir edilir. 163.000 binin üstünde olmaması gerekir.

Haklı olmak, kaza da minimum %50 haklı çıkılması gerekir. Daha az yüzdeler başvuruda bulunmaz.

Zaman, kazadan sonra başvuru için 2 yıl süre tanınmıştır.

Tekrar kaza olması durumunda başvuru gerçekleşmez. Araç, önceden aynı yerlerden darbe almış ve işlem görmüşse değer kaybı olarak kabul görmez.

Sakatlanma Tazminatı Nedir?

  Trafik kazaları sonucu, eğer kişiler bedenen bir zarar gördüyse tazminat hakları vardır. İş görmezlik tazminatı olarak da ifade edilir. Kişiler, beden bütünlüğünü ve psikolojik sorunlar getiren trafik kazaları yaşadıkları zaman, çalışma eylemleri aksar. Yasa olarak, trafik kazasından fiili olarak zarar gören kişiler sakatlanma tazminatı almaya hak kazanır. Tazminatı almak için kanıtlama süreci ve başvuru yapmak gerekmektedir. Yapılan kazadan sonra durumu, bir kaza avukatı ile görüşmek gereklidir.

  Sakatlanma Tazminatı Hangi Şartlarda Alınır?

  Kaza, tek taraflı gerçekleşirse, Arabayı süren kişi tamamen haksız çıkar. Haksız çıkan kişinin tazminat talep etme hakkı yoktur. Araba içerisinde yolcu konumunda bireyler varsa, tazminat hakları vardır. İki taraflı olan kazalar, kusur sahibine göre değişiklik gösterir. Hangi araba kusurlu çıkarsa, süren kişiye zarar gelmiş olsa dahi tazminat talep edemez.

  Her iki araba için, yolcu durumunda olan kişiler, mesuliyet sigortasını kapsayan tazminattan yararlanabilir. Kazalar sadece arabalar ile olmadığı için tazminat, yaya bireyler içinde geçerlilik sağlar. Araç bir yaya bireye çarparsa, yaya kusuruna göre tazminat şekillenir. Yaya tamamen kusur sahibi kabul edilirse, tazminatın belli bir kısmını hakkeder. Hiç kusur yoksa, tazminatın tamamını alabilir.

  Kaza Avukatı Nedir?

 Trafik ve iş kazaları dahilinde, kişilerin en az zarar almasını sağlamaya çalışmaktadır. Hukuk prosedürlerini ve kanunları kullanarak gerçekleşen kazaya müdahil olabilirler. Avukatın, insiyatif kullanmasına göre, dava açılmadan veya gerçekleştikten sonra ücret alınabilir. Avukatın, maddi ve manevi olarak dava açması mümkündür. Kişi dava açmaya gereklilik gösteren bir kaza yaşadıysa, avukat tutmak zorundadır.