Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Boşanma Davanızda neden Avukat Tutulmalıdır

Evlilik kurumunun çeşitli nedenlerle sarsılması sonucunda çiftler boşanmaya karar verebiliyorlar. Bunun içinde eşlerden birinin mahkemeye boşanma davası açmasıyla, boşanma süreci başlamış oluyor. Görünürde bayağı ve çözümü hızlı bir dava şeklinde görünse de nafaka, mal paylaşımı, velayet benzer biçimde hususlarla içinden çıkılmaz hal alabiliyor. Boşanma davasının hızlı ve hak kaybına neden olmadan sonuçlanması için bu davalarda uzmanlaşmış bir avukat yararlı olacaktır. Özellikle davanız Adana’da görülüyorsa uzman bir adana boşanma avukatı ile boşanma sürecini en doğru şekilde yönetmiş olmuş olursunuz.

Boşanma Davası Çeşitleri nedir?

Boşanma davaları anlaşmalı ve çekişmeli olmak üzere ikiye ayrılıyor.

Anlaşmalı Boşanma Davası; Bu boşanma türünde eşler boşanma mevzusunda her mevzuda anlaşmışlardır. Mal paylaşımı, nafaka, çocuk velayeti tam olarak belirlenmiştir. Tüm bu ortak kalma konularını bir protokol haline getirip, imzalayarak, mahkemeye sunuyorlar. Mahkeme de genellikle bu protokol çerçevesinde davayı yürütüyor.

Anlaşmalı boşanma davasının;

 - Evliliğin en az bir yıl sürmesi,

 - Eşlerin mahkemeye anlaşmalı boşanma davası için başvurmuş olmaları,

 - Eşlerin, mahkeme huzurunda boşanma iradelerini açıklamaları şeklinde şartları bulunuyor.

Çekişmeli Boşanma Davası; Boşanmaya kabul eden çiftler, boşanmanın temel unsurları olan boşanma, nafaka, velayet, mal paylaşımı şeklinde konulardan minimum birinden anlaşmazlığa düştüklerinde mahkemeye çekişmeli olarak boşanma davası açıyorlar. Çekişmeli boşanma davasını boşanmak isteyen eş aile mahkemesine başvurarak, açıyor. Bu boşanma türünde, boşanma davasını açan, iddia ettiklerini ispatlamakla yükümlüdür. Bunun için de boşanmaya gerekçe olan kanıt ve tanıkları mahkemeye sunmalısınız.

Boşanma Davası nasıl Açılıyor?

Boşanma davaları eşlerden birinin bulunduğu yerleşim yerindeki Aile Mahkemelerinde görülüyor. Bu yüzden eşlerden biri, dilekçeyle, Aile Mahkemesine başvuruyor. Eğer, anlaşmalı boşanma türü dava açılacaksa, dilekçeye protokol, çekişmeli boşanma davası açılacaksa dilekçeye delillerle şahit isimlerinin eklenmesi önemlidir. Boşanma davasını kendiniz açabileceğiniz benzer biçimde bu konularda deneyimli bir adana boşanma avukatı vesilesiyle da açabilirsiniz. Vereceğiniz bir vekaletle, boşanma sürecinin stresini ve sorunlarını minimum ölçüde atlatırsınız.

Boşanma Davalarında Avukatın Rolü

Boşanma davaları ister anlaşmalı isterse çekişmeli olsun oldukça sıkıntılı ve stresli bir süreçtir. Her ne kadar anlaşmalı da olsa boşanma davasında hak kaybına uğramanız söz mevzusudur. Çünkü protokolün en ince ayrıntılarına kadar hazırlanması gerekiyor. Çocuğun velayeti, görüşme gün ve saatleri, tazminat, mal paylaşımı sorunlu bir süreçtir. Bu mevzuda maksimum yarar sağlamak için uzman bir avukatın deneyimine ihtiyacınız bulunuyor.