Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Adana Trafik Kazası Avukatı Hakkında Bilgi

Trafik kazası geçirildikten sonra taraflardan biri suçlu bulunuyorsa ve diğer taraf bunu kabul ediyorsa bu durumda kusurlu olan tarafın ödediği paraya trafik kazası tazminatı adı verilir. Trafik kazası sonrasında zarar tespiti, zararın hesaplanması, tarif kazası sonrasında yapılacaklar, tazminat davası gibi konuları adana kaza avukatı olan Avukat Gökhan Er ele alarak incelemektedir. Trafik kazası ile ilgili her türlü bilgiyi arayarak ya da mesaj atarak alabilirsiniz.

 Trafik Kazası Sonrasında Hangi Durumlar Görülür?

  Trafik kazası sonrasında olabilecek konular şu şekilde karşınıza çıkabilir:

 1. Araçta meydana gelen maddi hasar tahsil edilmesi

 2. Ticari amaç ile kullanılan araçların kullanılmadığı günler hesaplanarak o günler ile ilgili zararın tazmini

 3. Aracın çekici ile götürülmesi sonucunda ortaya çıkan çekici masrafları

 4. Maluliyet durumu olduğunda destekten maruz kalma tazminatı ve manevi tazminat alma

 5. Suçlu ve kusurlu bulunmayan tarafın aracında sonrasında meydana gelen değer kaybı

 6. Ölüm ya da cismani zarar durumunda manevi tazminat talep edilebilmektedir. Bu konularla ilgili her türlü bilgiyi adana trafik kazası avukatı olan Avukat Gökhan Er'den alabilirsiniz.

  Trafik Kazası Sonrasında Zarar Tespiti Nasıl Yapılmaktadır?

  Zarar tespiti, ölüm ya da yaralanma olmadığı müddetçe kişilerin karşılıklı anlaşarak maddi zararı belirlemesiyle ve ardından tutanak tutmasıyla belirlenir. Kazayı yapan kişiler eğer anlaşamadıysa bu durumda jandarma ya da polis tutanağı tutar. Avukat Gökhan Er, Adana'da görev yapan ve çok bilinen kaza avukatları arasında yer alır.

  Trafik Kazalarından Sonra Meydana Gelen Tazminat Davaları

  Trafik kazası sonrasında meydana gelen maddi ve manevi tazminat davaları, Borçlar Kanunu'nun 49. Maddesinden yola çıkılarak karar verilir. Bu madde Bu madde göz önüne alındığında kişi kusurlu, hukuka aykırı bir şekilde bir başkasını zarar altına sokarsa tazminat ödemek zorundadır. Trafik kazası sonucunda ise ölüm meydana gelirse zararlar şu şekilde sıralanır:

 1. Ölen kişinin desteğinden yoksun olan kişilerin bu nedene bağlı olarak uğradığı kayıplar

 2. Ölüm anında gerçekleşmemişse tedavi altında olduğu sürede meydana gelen giderleri ile çalışma gücü azalışından ya da yitirilmesinden ortaya çıkan kayıplar

 3. Cenaze giderleri olarak sıralanır.

 Trafik kazası sonrasında ölüm değil sadece bedensel zarar ortaya çıkmışsa zararlar şu şekilde sıralanır:

 1. Kazanç kaybı yaşanması

 2. Ekonomik geleceğin sarsılması sonucu ortaya çıkan kayıplar

 3. Tedavi giderleri

 4. Çalışma gücü azalışı ya da yitirilmesi sonucunda ortaya çıkan kayıplar olarak sıralanabilir.

 Kişi kaza sonucu yara almışsa ve kaza sebebiyle yaşadığı korku, endişenin manevi tazminatını talep edebilir. Kaza sonucu kişi ölürse, onun ölümüyle birlikte yakınları, annesi, eşi, çocukları maddi ve zarar için dava açma hakkına sahip olurlar. Kişinin ölmediği ama bitkisel hayatta olduğu ya da akıl sağlığını yitirdiği durumda ise kişinin yakınları tarafından dava açılması mümkündür. Adana'da görev yapan ve trafik kazaları ile ilgili davalara da bakan Avukat Gökhan Er, ölümlü -yaralamalı trafik kazası davası avukatı olarak görev yapmaktadır.