Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Hasar Danışmanı İle İş Göremezlik Tazminatı Nasıl Alınır

İş göremezlik hallerine birçok kişi bazı sebeplerden dolayı maruz kalabilir. Hukuk bu durumlar sonucunda iş göremez haldeki bireylerin haklarını da koruma altına alır. İş göremezlik tazminatı da bu işlemlerden biridir.

  İş Göremezlik Tazminatı Nedir?

  İş göremezlik tazminatı birçok faktörü içinde barındırır. Geçici olarak iş göremez hale gelen işçilerin maddi kayıpları bu faktörden biridir. Bu kayıp iş göremez ödeneği tarafından karşılanır.

  Kalıcı iş gücü kaybına uğramak için, iş gücü kaybının oranında olması gerekmektedir. Bu kişilere SGK tarafından iş göremez aylığı ödeneği bağlanır.

  Bu durumlar haricinde iş kazası ya da trafik kazası sonucunda birey iş göremez hale gelirse de aynı zamanda tazminat bedeli almayı hak kazanırlar.

  Hasar Danışmanı İle İş Göremezlik Tazminatı Nasıl Alınır?

 Piyasada birçok hasar danışmanlığı işlerini yapan şirketler mevcuttur. Aynı zamanda hasar danışmanlığını bu alanda uzman avukatlar da yapabilmektedir. Örneğin hasar danışmanı iş göremezlik tazminatı hakkında bilgilere avaytacer.com sitesinden elde edebilirsiniz.

 Sitede alanında uzman avukat iş göremez tazminat bedelinizi aracı kurum olmadan sizin için temin eder. İş göremez tazminatı geçici iş göremez ya da kalıcı iş göremez şekliyle oluşur. Kişinin iş göremez haldeki durumuna göre tazminat talep edilir.

  Hasar danışmanı avukatlar geçirilen kaza sonucunda kişinin başına gelen iş göremez durumunun karşılığını almada onlara yardımcı olurlar.

  İş Göremez Tazminatı Hakkında Bilgiler

  Kişinin başına gelen iş kazası sonucunda kişi iş göremez hale gelir. İş göremezlik oranına gire de SGK Kurumu maaş bağlar. Fakat bu maaş kişinin zararını karşılayabilecek oranda değildir.

  Yetersiz geldiği için kazaya maruz kalan kişiler tazminat bedellerini alma yoluna gider. Bu anlamda kendilerine en güvenilir bu alanda uzman bir avukatla çalışmaları en doğru seçeneği oluşturur. Avukatlar hasar danışmanlığı konularında kişiye gerekli bilgileri verir.

  İş göremez tazminatını almaları için dava açar. Sizin için davada savaşır. Sonucunda da tazminatınızı alır. Adalet ve hukuk çerçevesinde sizin haklı olduğunuzu ispatlar. İspatlanan haklılık durumu sonucunda da tazminat bedeli karşılanır.

 Hukuk alanındaki birçok haklarınızı adalet çerçevesinde avaytacer.com sitesi tarafından koruma altına alınacaktır.

 İş Göremez Tazminat Davası Hakkında Bilgiler

 İş kazası tazminat davası olarak bilinmektedir. Bir işveren işçisinin iş çerçevesinde geçirdiği sakatlık ya da ölüm sonucunda işçisine ve ailesine karşı sorumluluk sahibidir. İşçi ve ailesi, iş kazası sonucunda tazminat ödenmesi istemiyle işverene maddi ve manevi tazminat davası açabilir.

 Bu dava türüne iş göremez tazminat davası denir. Bireyin ve ailesinin başına böyle bir durum geldiğinde ne yapacağını bilemeyebilir. Yaşanılan üzüntü ve stres bu duruma etki edebilir. Böyle zamanlarda yardım almaları en doğrusudur.

 Davayı açacak olan kişi alanında uzman avukattır. Avukatlar kişiye ve ailesine gerekli tüm bilgileri aktarır. İşin nasıl yürütüleceği konusunda kendilerine yardımcı olur. Tazminat bedeli hakkında avukat en gerçekçi bilgiye sahiptir. Davanın nasıl gitmesi gerektiğini bilir.

 Kişinin başına gelen olaya göre gerekli her yürütmeyi gerçekleştirir. Bunun sonucunda da alınması gereken tazminat bedeli neyse alınır.