Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Çekişmeli Boşanma Davası

  Çekişmeli boşanma davası anlaşmalı boşanma davalarına mukayese et daha uzun ve zorlu şekilde yürütülen dava türü olmaktadır. Anlaşmalı boşanma davası dışında yer alan tüm boşanma davaları çekişmeli boşanma davası olarak yürütülmektedir Her tülü neden ile boşanmak isteyen çiftler arasında anlaşmazlığın bitmemesi, her iki tarafında isteklerinin mevcut olması boşanma davalarının sürecini ve sonucunu etkileyen en önemli etmen olmaktadır. Sürecin yürütülmesi ve kanıtların toplanması ve doğru adaletli şekilde mahkemeye sunulması için Adana boşanma avukatları ihtiyaç duyulan çabası göstererek araştırma yapmaktadır. Bir hayli sebep anlaşmalı boşanma davası nedeni olmaktadır. Özellikle velayetin kimde kalacağı konusu çekişmeli boşanma davasına konu olmaktadır. Çekişmeli boşanma davasına ait oldukça fazla tecrübeye sahip Adana boşanma avukatı bu konuda müvekkillerine gerekli yardımı göstermektedir.

 Çekişmeli Boşanma Davasını Yürüten Mahkemeler

Davayı açan taraf ikametinin bulunduğu mahkemeye dava açma hakkına sahip olmaktadır.

Aile mahkemesi çekişmeli boşanma davasına bakmaktadır.

Boşanmak isteyen eşler son 6 ay içerisinde bulunduğu ikamete kayıtlı aile mahkemesinde dava açılma hakkına sahip olmaktadır. Dava açılması sürecinde yardımcı olan Adana boşanma avukatları tüm süreç süresince ihtiyaç duyulan takip ve işlem yürütülmesine katkı sağlamaktadır.

Genel olarak boşanma davalarına bakmakla yetkili olan mahkeme aile mahkemesi olmaktadır.

Boşanma Davalarında Avukatın Rolü

Boşanma davalarında avukat mal paylaşımı, nafaka, parasal ve içsel tazminat ve velayet konularında ihtiyaç duyulan savunma mekanizması olarak görev almaktadır. Avukatın hazırladığı savunma mahkemede oldukça tesirli olmakla birlikte, yasalara uygun olacak şekilde isteklerin ve taleplerin yerine getirilmesi için müvekkilini doğru şekilde Adana boşanma avukatı temsil etmektedir. Hak kayıplarının önüne geçilmesi için avukat davada oldukça fazla ehemmiyet teşkil etmektedir. Bilhassa kendi alanında gerekli bilgi birikimine ve tecrübenine sahip olan avukatlar işini doğru ve adil şekilde yerine getirme ile ilgili oldukça başarılı ve emin şekilde müvekkiline hizmet vermektedir.