Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Boşanma Avukatıyla Ne Kadar Sürede Boşanılır

Evlilik birliğini devam ettiremeyeceğini düşünen çiftler, boşanmak istemekte ve boşanma işleminin hızlı bir şekilde sonuçlanması için boşanma avukatına ihtiyaç duyulmaktadır. Her ne kadar boşanma eylemi avukatsız yapılabiliyor olsa da dava dilekçesi ve anlaşmalı boşanma için protokol hazırlanılması boşanma avukatı sayesinde gerçekleşmektedir. Tarafların hak ve kayıplarının önüne geçen avukat, anlaşmalı olduğu takdirde tek celsede boşanmayı sağlamaktadır.

  Boşanma Avukatı Boşanma Sürecinde Neler Yapmaktadır?

  Nafaka, velayet ve eşler arasında malların paylaşımı gibi konulara da dilekçede yer veren boşanma avukatı müvekkilinin savunmasını en iyi şekilde yapmaktadır. Boşanma eğer anlaşmalı bir şekilde gerçekleşecekse, tanığa ihtiyaç duyulmamaktadır. Anlaşmalı boşanmalar tek celsede sona erirken, çekişmeli boşanmalar daha uzun sürmektedir. Boşanma süreci ne kadar sıkıntılı olursa olsun, avukat müvekkiline yardımcı olmaya çalışmaktadır.

  Boşanma Avukatı Ücreti Ne Kadar?

  Boşanmanın anlaşmalı veya çekişmeli olması, boşanma avukatı ücretini etkilemektedir. Davanın zorluğuna göre avukatın vekalet ücretinin değişmesi, normal bir durumdur. Boşanma davalarında uzmanlaşmış olan boşanma avukatları, son yıllarda artan boşanma davalarını karşılamaya çalışmaktadır.  Boşanma süreci yorucu, uzun ve masraflı olabilmekte, boşanma sürecinin daha sağlıklı bir şekilde yürütülebilmesi avukat sayesinde gerçekleşmektedir. Boşanma ve aile hukukuna yoğunlaşmış olan avukatlar, tecrübeleri ile müvekkillerine ışık tutmaktadır. Uzlaşmaya yanaşmayan çiftlerin boşanma davaları çok daha uzun sürmektedir. Çiftlerin her konuda anlaşması ile birlikte anlaşmalı boşanma protokolü hazırlanmakta ve dilekçe ile başvurulmaktadır.

  Çekişmeli Boşanmalarda Boşanma Avukatının Rolü Nedir?

  Evlilik birliği devam ederken, bir tarafın diğer taraftan çeşitli nedenler ile boşanmak istemesi ama diğer tarafın boşanmaya razı olmaması ile birlikte çekişmeli boşanma süreci başlamaktadır. Evlilik birliğine zarar verecek durumların yaşanması ve bu durumların ispatlanması, çekişmeli boşanmanın başarılı bir şekilde sonuçlanmasını sağlamaktadır. İyi bir boşanma avukatı olan avukatlarımız, çekişmeli boşanma sürecini iyi bir şekilde yönlendirmektedir. Boşanma sebebinin saptanması da boşanma avukatı tarafından gerçekleşmekte ve müvekkillinin taleplerini eksiksiz bir şekilde mahkemeye iletmektedir. Genellikle çekişmeli boşanmalarda, avukat desteği olmadan boşanmak çok zor olmaktadır. Müvekkilinin menfaatlerini tam anlamı ile gözeten boşanma avukatlarımız, müvekkilinin haksızlığa uğramasının da önüne geçmektedir.

  Anlaşmalı Boşanmalarda Boşanma Avukatının Rolü Nedir?

  Evlilik birliğinin sona ermesi yönünde iki taraf da aynı fikirdeyse, anlaşmalı boşanma süreci başlamaktadır. Boşanma gerçekleştikten sonra ortaya çıkabilecek sorunları ortadan kaldıran boşanma avukatı, mal paylaşımının nasıl olacağı konusunda da yardımcı olmaktadır. Anlaşmalı boşanma sürecinin hızlı, kesin ve kolay bir şekilde gerçekleşmesini sağlayan avukat, muhtemel uyuşmazlıklar için en iyi tedbirleri almaktadır. Anlaşmalı boşanmalarda, eşler avukatları ile birlikte davaya katılmak zorunda olup protokolde yer alan bilgileri teyit etmektedir. En az 1 yıl evli kalan çiftler, anlaşmalı boşanabilmektedir. İki eş de anlaşmalı protokolünü teyit ettikten sonra boşanmada kararlı olduklarını belirtirlerse, hakim boşanma kararını vermektedir. Anlaşmalı boşanma ile ilgili hukuki prosedürlerin takibini de avukat yapmaktadır.