Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Ceza Avukatı Kapsamında Yer Alan Davalar Nelerdir

Ceza avukatı olarak toplumda yaygın olarak bilinen avukatların asliye ceza mahkemesi konusuna giren oldukça zor ve geniş kapsamlı araştırma isteyen davalarda yer almaktadır. Sanık ya da mağdurun savunması görevini üstlenen ceza avukatı araştırma ve savunma mekanizması yönünden oldukça zaman alan davalarda müvekkil ile mahkeme arasında aracı konumunu üstlenmektedir. Adana ağır ceza avukatları alanında oldukça başarılı ve güvenilir hukuk büroları hizmet vermektedir. Birçok konuda ihtiyaç duyulan Adana avukat alanında hizmetler mevcut olmaktadır.

  Adam Öldürme Suçunda Ceza Avukatı

 Kasten adam öldürme suçuna sahip olan kişinin gerek suçun niteliği gerekse sanığın savunması açısından ceza avukatı bulundurulması zorunlu olan alanlardan biri olmaktadır. Her avukat konunun sadece hukuki boyutu ile ilgili konular ile görevli olan kişi olmaktadır. Bu konuda avukat kasten adam öldürme davasında basit ya da nitelikli suça ilişkin savunma hazırlamaktadır.

 Suçun nitelikli hallerini tespit etmek, kanıtlamak oldukça zor hale gelen zamanlar olabilmektedir. Bu konuda avukata düşen görev ise oldukça kapsamlı geniş bir araştırma yapmak olmaktadır. Ayrıca bu konuda dikkat edilmesi gereken en önemli husus meşru müdafaa olup olmadığına ilişkin yapılan araştırma ve kanıt sunma olmaktadır. Adana ağır ceza avukatları bu konularda oldukça başarılı ve alanında uzman, deneyimli kişiler olmaktadır. Ceza avukatı olarak adana avukat alanında oldukça geniş araştırma yapan ve hukuki boyutu üzerinde oldukça deneyimli olan kişiler mevcut olmaktadır

Dolandırıcılık Suçunda Ceza Avukatı

 Dolandırıcılık suçu birçok farklı şekillerde ele alınan ve suç olarak işlenen bir mal varlığı suçu sayılmaktadır. Dolandırıcılık davasında görev alan avukat dolandırıcılığın hukuki boyutu dışında teknik bilgilerine ilişkin araştırma yaparak davanın seyrini değiştirecek kanıtlara ulaşmayı amaçlamaktadır. Teknik bilgiler ile ilgili araştırma yapılması sırasında ilgili konuda uzman başka kişilere başvurmak oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Nitelikli dolandırıcılık suçu, suçun neden olduğu ve zararın giderilmesi sonucunda ceza indirimi yapılan ekonomik suçlar arasında yer almaktadır.

 Ceza avukatı zararın giderilmesi ile ceza indiriminin yasal boyutu ile ilgili konuları arasında belirli kontroller yapma görevini yürütmektedir. Nitelikli dolandırıcılık ve diğer asliye ceza mahkemesi tarafından takibi yapılan davalara ilişkin Adana ağır ceza avukatları alanında birçok hukuk bürosu hizmet vermektedir. Gerekli konuda avukatların görüşünü almak, danışma hizmeti olanak için Adana avukat konusunda birçok başarılı isim hizmet vermektedir.

 Ceza Avukatı Seçiminde Dikkat Edilmesi Gereken Noktalar Nelerdir?

Başvurulan konuya ilişkin tecrübesi ve başarısı olan avukat seçimi oldukça fazla önem teşkil etmektedir.

Avukat ile mutlaka yüz yüze görüşme yapılması gerekmektedir.

Konunun hukuki boyutuna ilişkin konulara oldukça hakim olan ve müvekkiline doğru, adil ve gerekli tüm açıklamaları yapan ve mesleğini etik değerler doğrultusunda yerine getiren avukat seçimi yapılması oldukça fazla önem teşkil etmektedir. Danışma hizmeti vermesi ve davaya ilişkin önce bir araştırma yapması gerekmektedir.