Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Miras Hukuku Nedir? Mal Paylaşımı Nasıl Yapılır?

Miras hukuku insanların malları üzerinde yapmak istedikleri ölüme bağlı düşünce ve ölümleri halinde geriye kalan yakınlarına mallarını bırakması halinde miras hukukuna bağlı olan tüm konular olmaktadır. Yakınlarını kaybeden kişilerin geriye kalan mal paylaşımının nasıl olacağı konusu en merak edilen konular arasında ilk sırada yer almaktadır. Eşit şekilde mal paylaşımının yapılması, kişilerin haklarını koruma altına alınmasına ilişkin tüm yer alan konular miras hukukuna dahil olmaktadır. Mirasa konu olan malların yasal mirasçılara bölüşülmesi ve diğer mirasçılar arasında paylaştırılması konusunda dava açılması için bir avukata ihtiyaç duyulmaktadır. Dava açılması için Adana hukuk bürosu olarak birçok büro mevcut şekilde hizmet vermektedir.

 Miras Hukuku Nedir?

 Gerçek kişinin ölümü ya da gaipliği sonucunda geriye kalan mallarının paylaşımı konusundaki yer alan tüm davalar ve konular miras hukukuna bağlı olmaktadır. Özel hukuk söz konusu olduğu zaman Medeni hukuk alanında yer alan miras hukuku oldukça geniş ve kapsamlı bir konu olmaktadır. Miras hukuku alanında açılan davaların oldukça geniş kapsamlı olması nedeni ile davalar diğer davalara göre daha uzun zaman alabilir. Bu nedenle sürecin iyi yürütülmesi adına avukat takip etmekte ve gerekli tüm delil ve bilgileri mahkemeye sunarak davanın olumlu sonuç elde edilmesi için konunun sadece hukuki boyutu ile ilgilenerek Adana avukatları olarak görev almaktadır.

 Miras hukuku alanında yer alan davalara bakan avukatlara bir unvan verilmese de toplumda yaygın şekilde tanımlanan miras avukatı yer almaktadır. Sıklıkla karşı karşıya kalınan miras hukuku davalarının farklı özellikleri yer almaktadır. Birçok miras hukuku davasına bakan Adana hukuk bürosu çok geniş kapsamda çalışmalar yürütmektedir.

  Miras Hukuku Kapsamında Yer Alan Konular Nelerdir?

Miras Paylaşımı

Mirastan Mal Kaçırma

Mirasta Saklı Pay

Tenkis Davası

Mirasın Reddi

Vasiyetnamenin iptal edilmesi ve yeniden düzenlenmesi konuları yer almaktadır. Bu konular oldukça geniş kapsamlı olmakla birlikte ciddi araştırma ve düzenleme isteyen konular olarak Adana avukatları görev almaktadır.

Mal Paylaşımı Nasıl Yapılır?

 Bir kişinin ölümü ya da gaipliği sonucunda geriye kalan malların paylaşımı konusunda etkili olan birçok faktör olmaktadır. Bu faktörlerin en başında ölen kişinin eğer varsa bıraktığı vasiyetname olmaktadır. Diğer en önemli nokta ise eğer evli ise eşinin hayatta olup olmadığı konusu olmaktadır. Eğer eş hayatta ise mal varlığının 4'te 1'i eşe bırakılmaktadır. Kalan mallar ise çocukları arasında paylaşılmaktadır. Bu konulara ilişkin tüm yasalar miras hukuku dalında belirlenmiş olmakla birlikte dava açılması halinde sürecin yürütülmesi Adana avukatları tarafından yapılmaktadır. Gerekli danışmanlık hizmetleri veren Adana hukuk bürosu mal paylaşımı konusunda da gerekli işlemleri yürütmektedir.

 Mirastan Mal Alacak Kişiler Kimlerdir?

Ölen kişinin ailesi ilk başta olmak üzere eşi, çocukları ve torunları yer almaktadır.

İkinci grup ise ölen kişinin babası, annesi ve kardeşleri ve yeğenleri olmaktadır.

Üçüncü grup ise akrabaları yer almaktadır.