Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Hukuk Bürosu Çeşitleri Nelerdir

Bir hukuk firması, çıkarları tamamen karşıt olan bireyler ile ilgilenemez. Bu davanın ilgili olduğu kişilerin bazılarının çıkarları birbiriyle çelişiyorsa, bunlardan birini seçerek, diğerlerinin korumasını derhal terk etmek gerekir. İnsanların çıkarlarını savunmak için yasaklama yasağı ile hukuk mesleğinin en eski ilkeleri Türkiye'de avukatlara dikkatle uyulmalıdır.

  Yasal Uygulama Alanları

  Türkiye'deki tüm avukatlar ve Adana hukuk büroları gibi tüm ülkedeki bürolar, hukukun her alanında faaliyetlere katılma hakkına sahiptir. Faaliyetleri kapsamında herhangi bir kısıtlama olmamasına rağmen, her hukuk bürosu hukukun ana alanlarında adli yardım sağlamaktadır. Ortak faaliyet alanları:

  Ceza Hukuku Ofisi

  Cezai soruşturma veya yargılama, hukuk firmaları ve avukatların ana faaliyetlerinden biridir. Türkiye, bir ceza avukatındaki insanlar arasında ceza işlerinde hukuki yardım sağlayan veya bir ceza avukatı olarak adlandırılan bir avukatın arasındadır. Yasa ağır bir avukat gibi terimleri içermiyor. Ağır ceza avukatı terimi pratikte oluşturulmuştur ve halk arasında kullanılmaktadır. Ceza avukatları, müvekkillerini, suç komisyonundan sonra başlayan soruşturma aşamasında ve dava başlamadan başlayarak kovuşturma aşamasında temsil etmektedir. İstatistiki olarak Türkiye'nin en büyük suçu Adana şehridir. Böylece, Adana'da en zor ceza avukatlarının olduğunu söyleyebiliriz. Kural olarak, Adana ceza avukatları, adliyenin yakınlarındaki merkezlerde çalışmaktadır.

  Gayrimenkul Hukuku ve Hukuk Bürosu

  Gayrimenkul dava avukatları kamu emlak avukatları denir. Gayrimenkulle ilgili herhangi bir ihtilaf; Tapu iptali ve tescili iptali, müdahale davası (girişimin önlenmesi), eleme davası (ortaklığın çıkarılması), dava davası gibi davalar, bir hukuk firması veya alanda çalışmak isteyen avukatın ana faaliyet alanlarıdır.  Türkiye'de yasal bir yerde yaygın olarak yaşanan yasal gayrimenkul sorunları. Özellikle Adana’da bir hukuk bürosu genellikle emlak davalarında yer almaktadır. Gayrimenkul hakları alanındaki sorunlar, çarpık kentleşme, uygun olmayan arazi hazırlığı ve yanlış girdiler gibi birçok nedenden kaynaklanmaktadır. Tüm bu yanlışlıklar Adana hukuk büroları gibi yerlerdeki avukatlar aracılığı ile çözüme kavuşturulmaktadır.

  Aile Hukuku ve Hukuk Bürosu

  Aile hukuku, Türkiye'de özel bir büyüme gösteren bir hukuk alanıdır. Aile Koruması ve Kadına Yönelik Şiddet Yasası, bu alandaki en büyük yeniliktir. Aile hukuku, her hukuk firmasının faaliyet gösterdiği alandır. Bunun nedeni, tüm hukuk bürolarının, aileyi korumak ve çocukları ve kadınları korumak için alınacak tedbirlerin acil olması nedeniyle bu alanda hukuki yardım sunmasıdır. Hukuk Bürosu, aile üyelerinin aile içi şiddetten uzaklaştırılması ve mağdurların korunması gibi tüm önlemlerin alınmasını sağlamak için Aile Mahkemesine başvurur.Boşanma, nafaka, maddi ve manevi tazminat gibi aile hukukunun ana konuları ve boşanma sırasındaki mülklerin bölünmesi hukuk bürolarının çalışma alanlarıdır. Avukatlık bürosunda çalışan avukatlara, bu alanda hukuk uygularken halk arasında boşanma avukatları denir.

  Tazminat Kanunu ve Hukuk Büroları

  Tazminat yasası çok geniş bir hukuk alanıdır. Maddi tazminat davası tazminat yasasının ve hukuk bürosunun ana faaliyet alanıdır. Maddi ve manevi zarar, tamamen farklı nedenlerle ortaya çıkacak bir durumdur. Türkiye'de trafik kazaları nedeniyle maddi olmayan maddi zararlar ve maddi tazminat davaları nedeniyle maddi olmayan maddi tazminat davaları ve maddi tazminat davaları, doktorun bir yanlışlık nedeniyle (tıbbi ihmal) maddi ve manevi tazminat davası gibi her konu Adana hukuk büroları gibi yerlerde güvenle incelenir.

  Hukuk firması manevi tazminat talebini doldurma konusunda geniş bir soruşturma yürütmektedir. Durumda delil topladıktan sonra tazminat miktarını belirler. Hukuk firmaları bazen tazminat miktarını belirlemek için bir dava açmadan önce maddi ve manevi zarar konusunda inceleme yapabilirler. Hukuk bürosu, avukatların mesleki faaliyetlerini kamu hizmeti olarak sürdürdüğü ana iş yeridir. Hukuk firmaları, Baro Kanunu ile özel yasal koruma altındadır.