Sorularınız İçin Bizi Arayın:   +90 532 481 66 94

WhatsApp İletişim

logo
 

Ceza Avukatı Ücretleri Nasıl Belirleniyor

Dünyada ve ülkemizde hukuki alanda, suç oranlarının fazla olması nedeniyle, suç davaları yüksek oranlarda görülüyor. Cezai işlem gerektirmekte olan davalarda, alanında uzman olan ceza avukatları tarafından görülüyor.

  Ceza Avukatı Ücreti Ne Kadardır?

  Ceza avukatlarının ücretleri genellikle, davanın seyrine göre değişiklik gösterebilmektedir. Dava sürecinin takibi ve dosyalar detaylı biçimde incelendikten sonra ceza, avukatlık ücreti de yaklaşık olarak belirleniyor. Bu ücretler aynı zamanda düşük bütçeli olan kişiler için taksitlere de ayrılabiliyor. Kısacası ceza avukatı ücreti, tamamen davanın seyrine göre değişmektedir. Ancak baronun belirlediği taban ve tavan fiyatlarının dışına çıkılmıyor.

  Ceza Avukatı Ücretleri Nasıl Belirleniyor?

  Bilindiği gibi dünya üzerinde suç oranları hızla artmaktadır. Suç oranlarının bu denli hızlı artması da ceza davalarının daha sık görülmesine neden oluyor. İşte tam da burada iyi bir ceza avukatı ile uyumlu bir biçimde çalışmak, kişi için büyük oranda etkili olabiliyor. Nitekim iyi avukatların, kişiyi daha kolay bir şekilde özgürlüğüne kavuşturduğu da açık bir şekilde biliniyor. Tabi tahliye olunmasa bile, mahkemece verilen cezaların hafifletilmesi de büyük bir öneme sahip. Bu indirim için de yine ceza avukatlarına ihtiyaç duyuluyor. Özellikle de yargıtay ceza kararlarını verirken, verilen delillere göre olduğundan, ceza avukatları hayati bir öneme sahip olabiliyor. Peki ceza avukatları neye göre belirleniyor?

  Mahkemenin Türü

  Ceza avukatları ücretleri birçok nedene bağlı olarak değişiklik gösteriyor. İşte bunlarda biri de mahkeme türüne göre değişikliktir. Eğer yapılan mahkeme ağır mahkeme ise ücret biraz yüksek, savcılık soruşturması ise ücretlerin daha düşük olduğunu söylemek mümkün olabiliyor. Tabi avukatlar mahkemenin henüz savcılık makamında bulunduğu dönemde işe dahil olursa, doğru orantılı bir biçimde vereceği emekler de artıyor. Böyle olduğunda ise muhtemelen dava ücreti daha fazla olabiliyor.

  Dava İçin Harcanan Emekler

  Dava için harcanan emekler genellikle dava türüne ve avukatın kalitesine göre değişiklik gösteriyor. Örneğin bir küçük bir hırsızlık olayı ile bir cinayetin dava süreçleri birbirinden daha farklı oluyor. Bu sebeple burada verilecek emeklerde değişiklik gösterecektir. Fakat davaya harcanan emek genellikle daha kaliteli olan avukatlarda, daha yüksek oluyor. Nitekim bu türdeki avukatlar, davanın kendi kariyerleri açısından son derece önem teşkil ettiğinin farkında olduklar için büyük bir önem veriyorlar. Bu tür durumlarda, yani ceza avukatlarının fazla emek harcadıkları durumda ceza avukatı ücreti de değişiklik gösteriyor. Kısacası diğer basit suçlara göre daha fazla olabiliyor.

  Tutukluluk Halinin Devamına

  Eğer mahkeme tarafından kişinin tutukluluk halinin devamına kararı veriliyorsa, bu durumda avukatta buna göre müvekkilini ziyaret edecektir. Bu durumda harcanan emek daha fazla olduğu için ücretlerde artış görülüyor. Buna benzer diğer konularda da ceza avukatı ücreti değişim gösterebiliyor. Genel olarak bakıldığı zaman ceza avukatı ücretleri, verilen emeklerle doğru orantılı ilerliyor.